Nieuws
Mondmaskers voor zorginstellingen

Mondmaskers voor zorginstellingen
Op maandag 23 maart is om 7u ’s morgens een nieuwe lading mondmaskers geleverd in Luik. Het betreft een levering van  6 miljoen chirurgische maskers en 147 000 PFF2-maskers.

De Civiele Bescherming, Defensie en het Rode Kruis zorgden voor overbrenging van de maskers naar de militaire kazerne van Peutie waar de verdeling voorbereid werd. Vanuit Peutie namen de brandweerzones en het Rode Kruis de verdere verdeling op zich. Deze mondmaskers zijn bestemd voor woonzorgcentra, centra voor herstelverblijf, revalidatieziekenhuizen, diensten voor gezinszorg en VAPH-voorzieningen.  

Levering
Vanaf 15u30 tot dinsdag in de voormiddag worden deze maskers aan de deur geleverd op ongeveer 900 adressen door meer dan 100 brandweermensen of kunnen deze opgehaald worden op het afgesproken ophaalpunt waar het Rode Kruis aanwezig is. Gelieve voor de ophaalpunten af te spreken via de afgesproken kanalen.

Aan de zorginstellingen: Gelieve de hulpverleningszones hiervoor NIET te contacteren

Het heeft geen zin om de hulpverleningszones te contacteren i.v.m. de leveringen. Vanuit de Federale Overheid werd immers de instructie gegeven om zelf geen informatie vrij te geven. Vlaamse zorginstellingen moeten zich wenden tot Agentschap Zorg en Gezondheid (Vl.) voor verdere vragen. Gelieve hiervoor de brandweer dan ook niet te contacteren (noch centraal, noch door persoonlijke contactname).


Mondmaskers voor zorginstellingen
  • 25/03/2020 14:55
  • Belgaimage
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.