Symbolen herkennen redt levens!

Elk jaar gebeuren er meer dan 10.000 ongevallen met huishoudproducten in België, waarvan de helft betrekking heeft op kinderen. Maar we kunnen dit voorkomen! De sleutel tot preventie is het herkennen van gevaarsymbolen. ๐Ÿ›‘๐Ÿ’ก

Meer info: www.oscare.be/chemische-huishoudproducten

๐Ÿ’ก Lees het etiket en check de symbolen! ๐Ÿ’ก 

Het lezen van het etiket van huishoudproducten is van cruciaal belang. Bekijk de symbolen zorgvuldig en begrijp de betekenis ervan. Ze bevatten belangrijke informatie over de risico's en gevaren die het product met zich meebrengt.

 

๐Ÿ”’ Sluit producten altijd correct af! ๐Ÿ”’ 

Zorg ervoor dat alle huishoudproducten veilig zijn afgesloten na gebruik. Een simpele handeling kan ervoor zorgen dat gevaarlijke situaties worden voorkomen en dat kinderen er niet bij kunnen.

 

๐Ÿšซ๐Ÿ‘ถ Bewaar huishoudproducten buiten het bereik van kinderen! ๐Ÿšซ๐Ÿ‘ถ 

Bewaar alle gevaarlijke huishoudproducten op een veilige plaats, buiten het bereik van nieuwsgierige handjes. Berg ze op in afgesloten kasten of op hogere planken, waar kinderen ze niet kunnen vinden.

 

๐Ÿ”ฅ๐Ÿšซ Hou ontvlambare producten uit de buurt van vuur of warmte! ๐Ÿ”ฅ๐Ÿšซ 

Brandbare producten vormen een groot risico. Zorg ervoor dat ze op een veilige afstand worden bewaard van open vuur, warmtebronnen en ontstekingsbronnen. Voorkom gevaarlijke situaties en vermijd ongelukken.

 

๐Ÿ“ฆ Bewaar producten in de oorspronkelijke verpakking! ๐Ÿ“ฆ 

Het is belangrijk om huishoudproducten in de originele verpakking te bewaren. Hierdoor blijven de juiste instructies, veiligheidswaarschuwingen en gevaarsymbolen zichtbaar en begrijpelijk.

 

๐Ÿšจ Jouw veiligheid is belangrijk! ๐Ÿšจ 

Wees alert en neem de nodige voorzorgsmaatregelen om ongevallen met huishoudproducten te voorkomen. Laat de gevaarsymbolen je gids zijn naar een veiliger thuis!


Meer brandveiligheidstips vindt u op de webpagina 'Brandveilig samenleven'.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 21 juni 2023
Symbolen herkennen redt levens!