Wespenverdelgingen

Wespenverdelgingen worden - onder voorbehoud van brand of andere dringende interventies - op de dag van melding uitgevoerd (van de vooravond tot zonsondergang). Op zondagen en feestdagen worden geen wespenverdelgingen uitgevoerd.

De brandweer mag nesten van Aziatische hoornaars verdelgen die in de buurt hangen van mensen en hinder veroorzaken. Dit gaat doorgaans om primaire nesten. Verdelging van dergelijke nesten kan via onderstaand formulier aangevraagd worden.

Niet hinderlijke primaire nesten en secundaire nesten van Aziatische hoornaars moeten gemeld worden via de website vespawatch.be. De Provincie Oost-Vlaanderen subsidieert de verdelging van deze nesten vanaf 17 augustus tot 15 november. Het staat elke burger ook vrij om een professionele verdelger in te schakelen. Een overzicht van erkende bestrijders vind je op https://vespawatch.be/eradicators/

Uitvoering van wespenverdelgingen is onderhevig aan het zonale retributiereglement van de hulpverleningszone Zuid-Oost. Een factuur voor een bedrag van 47 € zal achteraf door de financiële dienst van de hulpverleningszone opgestuurd worden.

Vul het formulier onderaan deze pagina in om jouw aangifte te doen.

Na verzending krijg je een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Klik vervolgens op de link om jouw aanvraag te bevestigen. Controleer de "Spam"-folder van je inbox indien je deze mail niet zou ontvangen.

Hulpverleningszone Zuid-Oost verwerkt deze gegevens conform Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens. De privacyverklaring van de hulpverleningszone is te raadplegen op [https://zuid-oost.hulpverleningszone.be/privacy].

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 12 september 2023
Aanvraag wespenverdelging
Wespenverdelgingen
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.